Răducioiu și Viorel Moldovan, din nou pe teren! Au jucat cu puștii de la Academia Atletico Madrid

Legendele fotbalului românesc le-au făcut o surpriză puștilor de la grupa U 17 Elita a Academiei Atletico Madriddfin București și, la finalul antrenamentului de ieri, au jucat, cot la cot, cu mai tinerii lor parteneri

Viorel Moldovan și Florin Răducioiu s-au simțit din nou ca în anii de glorie ai Generației de Aur. Asaltați de ziariști, cele două glorii ale fotbalului românesc au condus împreună antrenamentul de ieri după amiază al grupei U 17 de la Academia Atletico Madrid din București.

IMG_5101

 

TOTUL DESPRE FOTBAL. Răducioiu și Viorel Moldovan într-una din pauzele antrenamentului de ieri

”Am avut și am o relație de prietenie excelentă cu Florin. M-a bucurat enorm revenirea lui în România și sunt sigur că va avea rezultate execelente la Academie. Glumind puțin, m-am gândit ca, în amintirea vremurilor de altădată, să îl provoc pe Radu la o miuță. Așa că iată-mă la acest antrenament”, a declarat Viorel Moldovan în fața ziariștilor.

După o încălzire intensă de circa 15 minute, a urmat meciul. Răduciou la ”galbeni”, Viorel Moldovan la ”roșii”, directorul tehnic al Academiei având și rolul de arbitru. Vocea lui Răducioiu a dominat totul! ”Stop! Aveți 6 secunde să dați gol cu adversarii nemișcați! 1, 2, 3, 4, 5, 6! Excelent! Bravo! Continuăm jocul!” Așa a arătat un exercițiu desfășurat chiar în timpul miuței, în care o echipă trebuia să marcheze prin pase repetate, având de înfruntat doar portarul advers. Ceilalți adversari rămâneau nemișcați la comanda ”arbitrului„.

IMG_5130

 

PENALTYUL DECISIV. Răducioiu, înaintea loviturii de departajare prin care echipa sa a câștigat

Scorul final a fost 7-7, departajarea făcându-se la penaltyuri. Răducioiu a executat lovitura decisivă, iar puștii i-au oferit o reeditare a celebrei hore de bucurie de la Campionatul Mondial din SUA 94.”Îi mulțumesc mult lui Vio pentru vizită! Pentru copii a fost o motivație extraordinară să îl aibă alături. Și eu m-am simțit excelent și, sper, să reedităm acțiunea de astăzi!”, a spus Răducioiu la finalul antrenamentului. ”A fost o după-amiază foarte frumoasă și, dacă Radu va mai avea nevoie de serviciile mele, voi răspunde întodeauna convocării. Lăsând gluma la o parte, eu cred că într-un moment mai mult decât delicat, fotbalul românesc are nevoie de oameni ca Răducioiu” a adăugat Viorel Moldovan.

IMG_5134

 

PROFII DE FOTBAL. Puștii Academiei sunt numai ochi și urechi la explicațiile lui ”Radu” și ”Vio”

Au urmat zecile de întrebări ale ziariștilor. Cea mai așteptată a fost cea privind o eventuală candidatură a lui Moldovan la conducerea Federație Române de Fotbal.  Vio a început tot cu o glumă: ”Da, sună tentant o astfel de oportunitate. Mă pregătesc intens! Și cine știe… Vorbind serios, în acest moment am alte planuri. Vreau să antrenez din nou și mă concentrez pe acest lucru. Ce va fi până la anul, când sunt alegerile, vom mai vedea”.

16 februarie 2017. Ziua când legendele Răducuoiu și Viorel Moldovan au coborât din nou pe terenul de joc și au făcut fericiți puștii de la Academia Atletico Madrid din București.

IMG_5132

REEDITAREA HOREI. ”Coechipierii” i-au oferit lui Răducioiu, pentru victoria de iei, o horă ca la World Cup 94