In memoriam, Didi Prodan! Generatia de Aur si Steaua ’86 au comemorat un an de la disparitia unuia dintre cei mai buni prieteni ai Academiei Regal Sport Atletico Madrid!

“In acest moment ma gandesc la Didi…” Cand povestea despre Didi, Raducioiu avea glasul gatuit de emotie. La primul interviu pentru site-ul regalsport.ro, principala poveste a fost legata de Didi Prodan, cel care l-a convins sa vina langa proiectul nostru.

“Sunt putin emotionat penru ca vorbesc despre povestea venirii mele la acest club, poveste legata de un singur nume: Didi Prodan! Didi, al carui baiat activa la grupa de 1999 a Academiei Regal Sport Atletico Madrid, si care a fost mereu aproape de acest proiect, m-a sunat si mi-a povestit pe larg despre proiect si despre interesul celor de acolo in persoana mea. Am ajuns la Bucuresti, ne-am intalnit, am discutat…Mi-am dat seama imediat ca proiectul este intr-adevar ceva diferit pentru Romania. Eram in mare parte convins sa ma intorc in Romania si sa ajut la dezvoltarea fotbalului in acest sector juvenil, avand bineinteles si sprijinul lui Prodan in acest demers. Cu cateva zile inainte de momentul semnarii contractului, vestea cutremuratoare a trecerii sale in nefiinta ne-a lovit pe toti. Am venit de urgenta in Romania, am participat la inmormantare, apoi am stabilit de comun acord cu cei de la Regal Sport sa incepem activitatea pe data de 16 ianuarie. In momentul in care am semnat efectiv contractul, m-am gandit la Didi, pentru ca el a fost motivul pentru care am ajuns la acest club”. Aceasta este povestea venirii lui Raducioiu alaturi de Academia noastra. Poveste care fara Didi Prodan nu ar fi avut nicio sansa sa se concretizeze.

Cuvintele lui Raducioiu emotinoeaza si dor la un an de la disparitia lui Didi. “Tatuca” a fost unul dintre cei mai dedicati sustinatori ai proiec tului Academiei Regal Sport Atletico Madrid. El l-a convins pe Raducioiu sa vina ca director general al Academiei si ca antrenor, el a stat alaturi de fiecare grupa a clubului, el a fost cel care a incurajat, motivat si glumit in stilul carcateristic cu fiecare membru al Academiei noastre. Implinirea unui an de la disparitia sa ne-a readus in fata figura unuia dintre cei mai mari jucatori ai Romaniei, dar si a unuia dintre cei buni prieteni ai Academiei Regal Sport Atletico Madrid.

Comemorarea disparitiei sale a fost una emotionanta si plina de regrete. In Sala Concordia din Chiajna au venit unii dintre cei mai mari jucatori pe care i-a avut Romania. Toti au jucat pentru cel care a fost Didi Prodan. 

Generația de Aur a fotbalului românesc și Steaua 86 si 96 au plâns miercuri seara, în amintirea fostului lor mare coleg, decedat pe 16 noiembrie 2016, în urma unui infarct.  

În sala din Chiajna au fost prezenți, printre alții, Bogdan Stelea, Basarab Panduru, Dan Petrescu, Gică Mihali, Dorinel Munteanu, Emil Săndoi, Gică Popescu, Ionuț Lupescu, Ionel Ganea, Adrian Ilie și Liviu Ciobotariu.  La Steaua au jucat Marius Lăcătuș, Dumitru Stângaciu, Erik Lincar, Marius Baciu, Iulian Miu, Cristi Ciocoiu și Sabin Ilie.

Antrenoriii celor două formații au fost Mircea Radulescu și Victor Pițurcă. De la eveniment nu au lipsit Licinia Prodan, soția lui Didi, și Răzvan, fiul acestuia. 

Academia Regal Sport Atletico Madrid a fost prezenta cu Grupa 2006 care a participat la Cupa “Didi Prodan” pentru  copii si juniori, alaturi de CSA Steaua, Juniorul Bucuresti si Concordia Chiajna. Aceasta mini-competitie s-a disputat inainte de meciul marilor glorii ale fotbalului romanesc. Echipa noastra nu s-a calificat in semifinale, fiind cu un an mai mica decat celelalte formatii, dar copiii au fost profund impresionati de marile glorii ale fotbalului roamanesc.

“Copiii au facut poze, au cules autografe, au avut o zi deosebita chiar daca au ocupat locul 4. Au fost aproape de marile legende ale Romaniei, au inteles cine a fost Didi Prodan, iar asta a reprezentat un lucru extraordinar pentru ei”, a declarat antrenorul Grupei 2006, Valentin Dogaru.

Didi Prodan a lasat un gol imens pentru toti cei care l-au cunoscut. “Tatuca” a insemnat enorm pentru familie, amici, suporteri si pentru intreg fotbalul romanesc. Iar pentru Academia Regal Sport Atletico Madrid a fost si va ramane cel mai frumos prieten!

Multumim, Didi!