A VENIT ȘI AL DOILEA TITLU! După Grupa 2002, Grupa 2004 a câștigat și ea campionatul național: 1-0 în finală cu Luceafărul Cluj!

Grupa 2004 a Academiei Atletico Madrid București a demonstrat că este una din cele mai talentate grupe de juniori din fotbalul românesc. Duminică, jucătorii pregătiți de antrenorul David Tudor au reușit să încheie perfect un sezon extraordinar, în care nu au pierdut nici măcar un punct în toate meciurile disputate în toamnă și în sezonul de primăvară.

Finala campionatului național cu Luceafărul Cluj a fost ultimul meci al sezonului, meciul care a adus titlul de campioană. Disputată la Centrul pentru Juniori de la Buftea al FRF, întâlnirea a fost una echilibrată, dominată ănsă tactic de echipa Academiei. Fotbaliștii noștri au reușit să câștige cu 1-0 prin golul marcat de Ciprian Popescu. A fost a 30-a victorie din tot atâtea meciuri în sezonul 2016 – 2017. Academia Atletico Madrid București a câștigat toate meciurile începând cu campionatul municipal, trecând prin turneele zonal și semifinal și încheiind cu finala.

Iată lotul campionilor României la Under 13 (născuți în 2004):

Valentin Mărgărit

Gheorghiu Testa

George Zonea

Gabriel Goicea

Eduard Motoc

Alex Mărgărit

Silviu Chiru

Angelo Rotaru

Flavius Cojocaru

Andrei Bidulescu

Cătălin Sajin

Mario Tulea

Alex Bechir

Sebastian Colea

Eduard Rusu

David Bioliteanu

Ciprian Popescu

Eduard Nitu

Antrenor: David Tudor

”Ma bucură enorm acest titlu care vine să încununeze o muncă asiduă de doi ani. Am fost împreună cu acești copii încă de la primele selecții și, credeți-mă, nu există bucurie mai mare decât acest titlu de campioni naționali. Nu am pierdut niciun meci, nu am făcut nici măcar un egal, iar acest lucru nu este deloc întâmplător!”, a declarat antrenorul David Tudor.

Tudor a adăugat: ”Bucuria copiilor cred că este și mare decât a mea. Au câștigat toate competițiile la care au participat: campionatul municipal, Cupa Bucureștiului, turneul zonal, cel semifinal și, nu în cele din urmă, finala. Îi felicit pe toți copiii și vă promitem că nu ne vom opri aici!”

Prezent la meci, coordonatorul tehnic al Academiei, Florin Răducioiu, a lăudat și el performanța echipei lui David Tudor! ”Felicitări lui David, felicitări, copiilor! Să ai un asemenea parcurs, fără niciun punct pierdut, înseamnă muncă și valoare! Este o grupă tânără și sunt sigur că vor avea și alte performanțe! Excelent parcurs, excelentă performanță!”, a spus Răducioiu.

Încă o dată, felicitări, campionilor!