2017, cel mai bun an! Doua titluri de campioni nationali, doua de campioni municipali, castigarea Cupei Romaniei, transferuri de top si modernizarea Arenei!

Parafrazand titlul unui film celebru, 2017 a fost un An Bun! A fost cel mai bun an de la infiintarea Academiei, un an in care performantele sportive s-au intersectat perfect cu investitiile si realizarile din punct de vedere al conditiilor de pregatire.

2017 a fost anul venirii lui Florin Raducioiu la Academia Regal Sport Atletico Madrid. Minunea Blonda a Generatiei de Aur a fotbalului romanesc a coordonat tehnic toate grupele, iar rezultatele nu au intarziat sa apara.

Prezenta unuia dintre cei mai mari fotbalisti ai Romaniei i-a motivat atat pe copii, cat si pe antrenorii Academiei. Printr-o comunicare perfecta, toti au format o echipa tehnica omogena a carei munca s-a trasformat in doua titluri nationale, doua titluri municipale, castigarea Cupei Romaniei pe Bucuresti, transferul unei echipe intregi la terminarea junioratului la una din echipele cele mai iubite din Romania, CSA Steaua,  si transferul a 5 jucatori la FCSB si in Italia.

“Campionii, campionii!”

Primul titlu national a fost cucerit dupa un parcurs perfect, fara nicio infrangere, de Grupa 2002, antrenata de Andrei Nagy si Mihai Chirita. Ei au fost ajutati de Alex Petcu – preparator fizic, Mihai Ene – fizioterapeut, Gabi Vasiliu – antrenor cu portarii si Stefan Cucu – asistent medical. Aceeasi grupa a cucerit si titlul municipal, impresionand atat la nivelul Bucurestiului, cat si la nivel national.

Iată lotul de campioni nationali la Grupa 2002:

Alexandru Tătaru, Alexandru Pripici, Radu Drăguşin, Antonio Dumitrache, Luca Florică, Andrei Culda, Andrei Gheorghiţă, Vladimir Blănuţă, Alex Ghila-Bosa, Patrik Gogan, Filip Ilie, Alexandru Chilili, Ovidiu Perianu, Octavian Popescu, Costel Avram, Alin Vasilescu, Ciprian Popescu, Aurel Pirciu, Constantin Mărgărit.

Al doilea titlu de campioni ai Romaniei a fost adus de catre Grupa 2004. antrenata de David Tudor si Cristian Badita. Ei au fost ajutati de acelasi staff ca si la 2002: Alex Petcu – preparator fizic, Mihai Ene – fizioterapeut, Gabi Vasiliu – antrenor cu portarii si Stefan Cucu – asistent medical. 

Si aici jucatorii Academiei au dominat totul si la nivel municipal, unde au obtinut, de asemena, titlul de campioni ai Bucurestiului. Dupa aceea s-au impus si la nivel national, tot fara nicio infrangere in tot sezonul.

Numele campionilor nationali si municipali la grupa 2004 sunt:

Valentin Mărgărit, Gheorghiu Testa, George Zonea, Gabriel Goicea, Eduard Motoc, Alex Mărgărit, Silviu Chiru, Angelo Rotaru, Flavius Cojocaru, Andrei Bidulescu, Cătălin Sajin, Mario Tulea, Alex Bechir, Sebastian Colea, Eduard Rusu, David Bioliteanu, Ciprian Popescu, Eduard Nitu.

Castigarea Cupei Romaniei pe Bucuresti

O alta performanta excelenta a fost castigarea Cupei Romaniei faza Municipiului Bucuresti. Echipa jucatorilor nascuti in 1999/2000 a fost pregatita tot de Andrey Nagy si Mihai Chirita. Cu o medie de varsta de doar 18 ani, jucatorii nostri au avut un parcurs excelent in aceasta competitie si s-au impus in fata unor echipe mult mai experimentate. Iar evolutia lor a atras atentia unuia din cele mai mari cluburi din Romania, CSA Steaua.

Dorind sa isi creeze o echipa la nivelul Ligii a 4-a, marele club militar i-a ofertat in bloc pe toti jucatorii lui Nagy si Chirita, inclusiv pe cei doi antrenori. Academia le-a acordat transferul la un lcub de top in conditiile in care majoritatea terminau junioratul.

Transferuri la FCSB si in Italia

Nu in ultimul rand, anul 2017 a adus si primele transferuri de top la nivelul Academiei. Patru din cei mai talentati jucatori ai Regal Sport au ajuns la cea mai puternica echipa din fotbalul romanesc: FCSB. Robert Ion si Tudor Moldovan, ambii nascuti in 2000, si Aurel Pirciu si Ovidiu Perianu, nascuti in 2002, au sansa sa faca parte din lotul echipei campioane  a Romaniei. Inca foarte tineri, cei 4 jucatori ar putea debuta in formatia pregatita de Nicolae Dica in aceasta primavara.

Silvian Matei a facut si el pasul spre fotbalul mare si a reusit, in vara, sa se transfere la echipa italiana AS Crema. Mijlocas defensiv, Matei s-a impus rapid in echipa peninsulara, fiind unul dintre cei mai apreciati jucatori atat de catre suporteri, cat si de antrenorul Porrini.

2017a reprezentat si anul in care grupele de copii si juniori ale Academiei au putut beneficia de conditii de top la nivelul bazei sportive. Cele doua terenuri sintetice de minifotbal, cele doua terenuri de gazon, unul pentru initiere, celalalt pentru meciuri, si terenul central care gazduieste meciurile oficiale la fotbal in 11 au transformat radical fosta Baza Coresi. Actuala Arena a Academiei Regal Sport ofera conditii excelente pentru practicarea fotbalului atat la nivel profesionist, cat si la nivel de amatori.

2017, cel mai bun an din istoria Academiei Regal Sport!

2017, anul in care proiectul nostru s-a impus la toate nivelurile, inclusiv la cel national! 

Conducerea Academiei le multumeste tuturor celor care au muncit cu profesionalism in acest si care au adus toate aceste satisfactii!

Sarbatori Fericite si un 2018 la fel de bun!